Da familiens kjæledyr var døende, "Jeg mistet det." Hva du skal gjøre når det er på tide å si farvel (2024)

Da familien hennes mistet Elvis, deres elskede svarte labrador, i 2004, ba Dr. Wendy Hausers to små barn henne gjentatte ganger om å hjelpe dem å forstå kjæledyrets død.

"Hvorfor?" datteren hennes, Elizabeth, som var 7 år gammel på den tiden, og sønnen hennes, Andrew, 9, fortsatte å spørre.

"To timer senere gjør de fortsatt dette," husket hun. «Jeg måtte til slu*tt bare si … Mammas hjerte er også knust, og hun trenger litt tid for seg selv for å huske Elvis.»

Når det er på tide å si farvel til et familie kjæledyr, er det ikke lett selv for en familie med en ekspert som Hauser, som er grunnleggeren avPeak Veterinærrådgivningi Parker, Colorado, og en spesiell rådgiver for ASPCA Pet Health Insurance.

Hun har hjulpet mange familier med å avlive hunder, katter, marsvin og andre dyr når tiden kom.

Mandag 28. august er Rainbow Bridge Remembrance Day, en dag for å dele minner om kjære kjæledyr som har "krysset regnbuebroen", ifølgeAmerican Kennel Club. Det ble startet i 2015 avforfatter Deborah Barnes, som skrev boken «Purr Prints of the Heart – A Cat’s Tale of Life, Death, and Beyond», som en hyllest til katten hennes Mr. Jazz.

Et kjæledyrs død kan være ekstremt vanskelig mentalt og følelsesmessig, men det er ting som kjæledyrseiere kan gjøre for å sørge for at kjæledyrene deres er komfortable og for å hjelpe familier å sørge.

Kjæledyr:Kjæledyr ikke velkomne? Publix legger ut skilt som forbyr kjæledyr og emosjonelle støttedyr

Hva er forventningssorg og hvordan takler du den?

Forventende sorg oppstår når det rammer deg at kjæledyret ditt eldes, eller du finner ut at kjæledyret ditt har en kronisk sykdom. "Du begynner å forestille deg hvordan livet ville vært uten kjæledyret ditt," fortalte Hauser. "Spesielt hvis du vet at tiden nærmer seg."

Et annet kjæledyr fra familien, Chester, en Cavalier King Charles Spaniel, hjalp Hauser med å lære å håndtere det. Chester ble diagnostisert med hjertesykdom som 7-åring, og fikk seks til 18 måneder igjen å leve. Det var et stort slag for Hauser, som trodde han ville leve til han var minst 12 eller 14.

"Jeg ble så sjokkert," sa hun. "Jeg mistet den da jeg satte meg i bilen min."

When the family pet was dying, 'I just lost it.' What to do when it's time to say goodbye (1)

Men Chester visste ikke at han var døende. Han ville fortsatt gå på fotturer med henne og leke.

"Han vet ikke at han har en dødsdom over hodet," sa hun. «Hver dag for Chester er en stor dag, og jeg burde feire ham og nyte ham i det samme lyset. Chester lærte meg verdien av å kanskje ikke dvele så mye ved fremtiden og leve i minuttet.»

Snakk med barn om å miste et kjæledyr i familien og hvordan de kan hjelpe dem med å takle det

  • Bruk bøker for å hjelpe et barn med å behandle tapet av et kjæledyr.Hauser kjøpte boken «Dog Heaven» av Cynthia Rylant for å fremme samtale om bortgangen til kjæledyrene deres. "Da jeg visste at det var på tide for Elvis å krysse regnbuebroen, dyppet jeg faktisk labben hans i røde fingermaling og satte poteavtrykket hans på innsiden av boken," sa hun. "Jeg skrev det jeg trodde Elvis ville si til Andrew, og jeg skrev det jeg trodde Bubba ville si til Elizabeth." Andre bøker som kan hjelpe barn med å bearbeide sorgen inkluderer "Goodbye, Brecken: A Story about the Death of a Pet" av David Lupton og "A Special Place for Charlee: A Child's Companion Through Pet Loss" av Debby Morehead.
  • Snakk rett til barna dine.Språk som å «sovne kjæledyr» kan være forvirrende for barn, sa Sarah Balcom, assisterende dekan for akademiske programmer ved University of Marylands College of Agriculture and Natural Resources. "De tar ting veldig bokstavelig," sa Balcom, som tidligere underviste i Companion Animal Care og var en veterinær for smådyr. Det er bedre å si: «Kjæledyret vårt er veldig sykt og har mye smerte. La oss snakke om døden og hva det betyr," sa hun.
  • Vurder sorgrådgivning.Da familien fikk nyheten om at de ville miste Bubba, familiens mastiff på 180 kilo, visste Hauser at datteren hennes ville trenge emosjonell støtte fordi hun var «så knyttet til hunden». Han tilbrakte nettene med å sove på gulvet ved siden av sengen hennes. Hun fikk datteren til å snakke med en sorgrådgiver ved Colorado State University, og barna hennes deltok i en video for å hjelpe barn med å takle tapet av et kjæledyr.
  • Ha et minnesmerke for kjæledyr.Noen av Hausers kunder deltar på seremonier der familie og venner deler historier og henger bilder av kjæledyrene deres på et minnetre.
  • La et barn velge hvordan det skal sørge."Gi barna en følelse av kontroll ved å gi dem valg om de vil være til stede, om de vil si farvel, hvordan de vil huske dyret sitt," sa Eric Richman, en klinisk sosialarbeider ved Tufts University. Det kan hjelpe å la barn få et kosedyr når de mister et kjæledyr som "et overgangsobjekt," sa han. "Det erstatter ikke det dyret," advarte Richman, som driver en støttegruppe for de som sørger over tapet av kjæledyr. "Det (kose) dyret er noe de kan snakke med, de kan klemme, de kan sove med når de har sterke følelser om å savne dyrene sine."

Når det er på tide for kjæledyret ditt å gå, omring dem med kjærlighet, sier ekspert

Hauser sa at det kan være fordelaktig for eiere å være tilstede når kjæledyr avlives fordi de kan si farvel og "lukke vinduet."

Hun har avlivet kjæledyr på sykehuset og hjemme hos klienter. Det kan gjøres der kjæledyret vil være mest komfortabelt, og alle som bryr seg om kjæledyret kan være til stede, inkludert andre familiedyr, sa Hauser.

Hvem som skal være til stede kan være en tøff avgjørelse. Da de avlivet hunden sin Elvis i 2004, var datteren hennes sammen med familiens barnepike. Hun fortalte til slu*tt Hauser at hun gjerne ville ha vært der.

"Hun har aldri latt meg glemme at hun ikke var der," sa Hauser. "Hun sa at det ikke var rettferdig ... Hun var veldig klok utover årene."

When the family pet was dying, 'I just lost it.' What to do when it's time to say goodbye (2)

Når datoen nærmer seg, kan kjæledyreiere stille spørsmål ved beslu*tningen om å avlive kjæledyret sitt. "Den siste dagen er tøff fordi dyrene ser ut til å vite det," sa Hauser. "De har virkelig en god dag, og du tenker" Du må tulle med meg. Jeg avliver dyret mitt og plutselig har de litt mer liv i steget enn de har hatt. Kanskje jeg må utsette det.'»

Men vanligvis forteller de fleste klienter at de har ventet for lenge med å avlive kjæledyrene sine. "De vet at de holdt dem i live for dem og ikke for kjæledyrets skyld," fortalte hun.

Når er den beste tiden å få et nytt kjæledyr?

Noen mennesker får aldri et nytt kjæledyr fordi de ikke kan tåle det potensielle tapet av en annen følgesvenn. Noen får nye kjæledyr før de avliver sine nåværende. "Dessverre er det ikke noe magisk svar," sa Hauser. «Det er det som føles riktig. Og du erstatter aldri et dyr, selv om du får samme rase. Hvert dyr er unikt og et individuelt."

Hausers ektemann forstår ikke hvordan hun kan håndtere den følelsesmessige belastningen dødshjelp tar på en person, sa hun. «Jeg sier at det er den siste gaven jeg kan gi dem … gaven til en god og fredelig og smertefri død.»

Kan kjæledyrforsikring hjelpe meg når det er på tide å si farvel?

Eiere kan snakke med veterinærer om kjæledyrforsikring som en annen måte å hjelpe familier med å forberede seg på å miste kjæledyrene sine, sa Hauser. Noen retningslinjer dekker også forebyggende behandling. DeASPCA har en kjæledyrforsikringprogram som dekker kostnadene for dødshjelp, kremasjon og begravelseskostnader, delte hun.

Imidlertid kan kjæledyrforsikring ikke alltid være et alternativ for de med lav eller fast inntekt, sa Richman.

"Noen ganger tar det litt av den økonomiske byrden når det gjelder å ta beslu*tninger, og realiteten er at noen ganger må folk ta veldig vanskelige valg," delte han. "Jeg har hatt folk som bestemte seg for at de ikke skulle betale husleie en måned fordi de måtte betale for dyrets omsorg."

Da familiens kjæledyr var døende, "Jeg mistet det." Hva du skal gjøre når det er på tide å si farvel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6019

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.